استاد بولت

استاد بولت اینچی

استاد بولت اینچی
استاد بولت چیست ؟استادبولت
در واقع یک میله فلزی رزوه شده استاد بولت نامیده میشود. البته آنچه در بازار پیچ و مهره بنام استادبولت رواج دارد، نوع سخت کاری شده میلگرد است. رزوه ها بر اساس میلیمتر یا اینچی بر روی میلگرد شکل میگیرد و عملیات سخت کاری گرید آنرا مشخص میکند. سپس میلگرد رزوه شده در طول دلخواه برش داده میشود.
ممکن است استادبولت از نوع استنلس استیل نیز باشد. پرکاربرد ترین صنایع برای استادبولت ها صنایع نفت و گازو پتروشیمی است. و در صنعت پل سازی و ساخت مخازن پر فشار ، شیر آلات استفاده میشوند.
میلگردهای آهنی تمام رزوه را بیشتر بنام پیچ متری میشناسند ، هرچند از این اصطلاح برای متری ۸٫۸ و ۱۰٫۹ و متری B7 هم استفاده میشود. بیشترین کاربرد پیچ متری در صنعت ساختمان است.
گروه صنعتی غفاریصنعت پیچ استاد بولت در قطر های ” ۳/۸ الی “ ۱/۲ ۴ و مجموعه استاد بولت مطابق با استاندارد های بین المللی و انواع انکر بولت های ساده و آج دار در اندازه های مختلف مطابق با استاندارد های بین المللی یا نقشه های در خواستی را در اختیار مشتریان قرار می دهد.
در پایین صفحه تصاویری از استاد بولت ها مشاهده میکنید اطلاعات پیچ و مهره٬ پیچ استوانه٬ پیچ استیل٬ پیچ الن٬ پیچ الن سر تخت٬ پیچ الن مغزی٬ پیچ اهنی-٬ پیچ تک خار٬ پیچ تمام رزوه پیچ خشکه ۸٫۸٬ پیچ تی٬ پیچ جوشی پیچ چهار گوش٬ پیچ چشمی٬ پیچ خشگه٬ پیچ خودکار٬ پیچ دنده درشت ، تولید انواع پیچ٬ پیچ دنده ریز٬ پیچ دنده ژاپنی٬ پیچ سرمته٬ پیچ کفشکی٬ پیچ گالوانیزه٬ پیچ گالوانیزه گرم٬ پیچ متری٬ پیچ متری دنده کبریتی٬ پیچ میلیمتر٬ پیچ نیم رزوه٬ پیچ نیم متری٬ پیچ و مهره٬ پیچ ومهره٬ پیچ یک متری٬ خرید پیچ و مهره٬ زرد٬ گالوانیزه الکتریکی ( سفید٬ مهره٬ مهره اهنی٬ مهره باریک)٬ مهره چهار گوش –٬ مهره خاردار٬ مهره خشگه٬ مهره داربستی٬ مهره دنده کبریتی٬ مهره شش گوش-٬ مهره فلنچی٬ مهره کاسه نمدی-٬ مهره گالوانیزه٬ مهره گالوانیزه گرم٬ مهره واشر دار٬ هفت رنگ و سبز٬ واشر تخت٬ واشر تخت گالوانیزه٬ واشر تخت گالوانیزه گرم٬ واشر چهار گوش٬ واشر خاردار٬ واشر خورشیدی٬ واشر فنری٬ واشر فنری گالوانیزه٬ واشر فنری گالوانیزه گرم٬ واشر مسی ,پیچ و مهره , خرید پیچ و مهره ,سازه های پیچ و مهره

استاد بولت

روش های تولید پیچ ومهره

آشنایی با روش های تولید پیچ:

۱-۳٫ روش های نورد و ساخت پیچ: پیچ ها به طور کلی به دو روش فورج سرد و فورج گرم تولید می شوند. روش فورج سرد دارای عیوب کمتر و کیفیت بهتری نبست به فورج گرم می باشد. همچنین باید دانست که در حال حاضر در کشور ما، تنها تا سایز M24 به روش فورج سرد تولید می شود که به این نکته در طراحی باید توجه نمود.

۲-۳٫ روش های پوشش دهی پیچ بر اساس ASTM: ممکن است پس از ساخت، پیچ ها برای جلوگیری از خوردگی پوشش دهی شوند. روش های پوشش دهی عبارتند از:

الف_ پوشش گالوانیزه ی سرد یا الکترولیز،

ب- پوشش گالوانیزه ی مکانیکی (که در ایران کمتر تکنولوژی آن وجود دارد).

پ – پوشش گالوانیزه ی گرم یا غوطه وری گرم

ت- پوشش غیر گالوانیزه یا رنگی.

آیین نامه ی ASTM به طور اکید توصیه می کد که برای پیچ های رده ی ۱۰٫۹ از هیچ پوشش فلزی استفاده نشود، چرا که امکان به وجود آمدن ترک های هیدروژنی در پیچ وجود خواهد داشت. در نتیجه باید توجه داشت که در محیط های خورنده از پوشش های غیر گالوانیزه با گالوانیزه در مرحله ی اسیدشویی ست که باعث فعال شدن یون هیدروژن در فولاد پیچ می شود، در حالی که در روش غیرگالوانیزه، از روش شات بلاست یا پاشش ریزدانه ی فولادی به جای اسیدشویی استفاده می شود.

آزمایش های پیچ، مهره و واشر:

به طور کلی آزمایش های زیر برای ست پیچ و مهره و واشر انجام می شود:

۱-۴٫ آزمایش های ابعادی

۲-۴٫ آزمایش های متالوژیکی

۳-۴٫ آزمایش های مکانیکی

۴-۴٫ آزمایش های پوشش مقاوم خوردگی

آزمایش های ابعادی و نیز متالوژیکی در هنگام تولید پیچ و مهره و واشر، در کارخانه ی سازنده انجام می شود. آزمایش های مکانیکی پس از تولید پیچ و مهره و واشر، در کارخانه ی سازنده یا آزمایشگاه های مقاومت مصالح انجام می گیرند. آزمایش های مکانیکی برای مهندسان طراح و بازرسان دارای اهمیت می باشد. به طور کلی آزمایش های مکانیکی شامل آزمایش های کشش، سختی سنجی و ضربه می شود. آزمایش کشش خود شامل سه نوع آزمایش می شود که عبارتند از : آزمایش بار گواه، آزمایش کشش گوه ای بر روی نمونه ی کامل و ازمایش کشش بر روی نمونه ی ماشین کاری شده.

۱-۴-۴٫ آزمایش ضربه: در آزمایش ضربه که به آن تاب نمونه ی زخم دار نیز می گویند، یک نمونه از مصالح مورد استفاده را برداشته، به کمک دستگاه پاندول دار و سقوط آزاد پاندول، قطعه شکسته شده و خمیزان انرژی جذب شده ی آن را اندازه گپیری می کنند. آزمایش ضربه برای پیچ اجباری نیست اما در صورت امکان باید آن را انجام داد.

۲-۴-۴٫ آزمایش کش: این آزمایش از آزمایش های بسیار معمول باری پیچ می باشد. در آزمایش کشش، پس از بستن کامل پیچ با یک مهره از رده ی مقاومتی بالاتر بر روی دستگاه کشش، با سرعتی مناسب پیچ تا حد تنش تسلیم زیر کشش قرار گرفته و سپس به مدت ده ثانیه در همین حالت باقی می ماند سپس بار کششی از روی پیچ برداشته می شود. در این آزمایش هیچ گونه شکست یا افزایش طول همیشگی در پیچ نباید وجود داشته باشد.

۳-۴-۴٫ آزمایش کشش گوه ای: پس از آزمون کشش این آزمایش بر روی پیچ انجام می شود. الزام آیین نامه برای انجام آزمایش کشش بر روی نمونه ی کامل و واقعی پیچ و مهره ی استفاده شده در پروژه است، مگر در مورادی که محدودیت ظرفیت دستگاه آزمایش وجود دارد و یا طول پیچ خیلی کوتاه است که در این حالت از نمونه ی ماشین کاری شده استفاده می شود. در این آزمایش باید دست کم به مقدار چهار رزوه ی کامل از پیچ بین فک های دستگاه قرار بگیرد. حداکثر سرعت دستگاه نباید از mm/min 25 بیشتر باشد. شکست به وجود آمده تنها باید در بدنه ی پیچ باشد و در صورت بروز شکست در محل اتصال سرپیچ به بدنه، حتی اگر به مقاومت مورد نیاز نیز رسیده باش، نمونه مورد پذیرش نیست. این شکست در پیچ های ساخته شده به روش فورج گرم بیشتر مشاهده می شود و بر همین اساس تا حد امکان باید از پیچ های ساخته شدهبه روش فوج سرد استفاده شود. از آن جایی که در ایران و در حال حاضر تنها تا قطر M24 به روش فورج سرد تولید می شود، در طراحی باید تلاش نمود تا از قطرهای بالاتر ازاستفاده نشود.

۴-۴-۴- آزمایش سختی سنجی: این آزمایش در رده ی آزمایش های غیرمخرب پیچ بوده و برای آگاهی از میزان سختی قطعه و برابری آن با مقدار استاندارد انجام می شود. سختی سنجی برای بخش انتهایی، سطح صاف بدنه و سطح صاف سرپیچ انجام می شود. به طور کلی از سه روش برای آزمون سختی سنجی استفاده می شود که عبارتند از: روش برینل، روش راکول و روش ویکرز.

۵-۴-۴٫ برای مهره از آزمایش کشش استفاده نمی شود و تنها ازآمایش های بار گواه و سختی سنجی بر روی مهره ها انجام می گیرد. برای واشر نیز تنها آزمایش سختی سنجی انجام می شود.

۶-۴-۴٫ جهت انجام آزمایش های لازم برای پیچ و مهره و واشر، باید تعداد نمونه ی لازم بر اساس جدول موجود در نشریه ی ۲۶۴ (آیین نامه ی اتصالات) استفاده شود. باید دانست که از این جدول تنها می توان تعداد نمونه جهت انجام آزمایش برای پیچ ای پوشش دهی شده به هر دو روش گالوانیزه و غیر گالوانیزه را ارایه داده است که برابر جدول زیر می باشد

تعریف محموله ی تولیدی: به محصولاتی که از نپز ابعادی دارای مشخصات یکسان بوه و همه ی آن ها از یک شماره ی ذوب تولیدی مواد اولیه ساخته شده باشند یک محموله ی تولیدی یا یک بج می گویند. در نتیجه، برای انجام آزمایش های لازم پیچ، مهره و واشر، تعداد نمونه بر اساس هر یج تعریف می شود

پیچ و مهره شش گوش آهنی

تولید پیچ

تولید پیچ

پیچ‌ها به طور کلی به دو روش «فورج سرد» و «فورج گرم» تولید می‌شوند. روش فورج سرد دارای عیوب کمتر و کیفیت بهتری نسبت به فورج گرم می‌باشد.

___________________________________________________________
روشهای تولید پیچ :
معمولا پیچها را می‌توان به طریق مختلف زیر ساخت :
۱- تراش پیچ بوسیله ماشین تراش.
۲- تراش پیچ بوسیله ماشینهای تراش کپی.
۳- تراش پیچ بوسیله ماشین سری تراش.
۴- پیچ تراشی با ماشینهای پیچ تراشی.
۵- پیچ تراشی با ماشینهای فرز.
۶- پیچ تراشی بوسیله حدیده
۷- پیچ تراشی بوسیله دستگاهی که رنده آن دارای حرکت دورانی است.
۸- پیچ تراشی با سنگهای سمباده (سنگ زنی پیچها)
۹- ساختن پیچ بوسیله غلطک کاری (غلطک زدن).
۱۰- ساختن پیچ بوسیله ریخته‌گری.
۱۱- فناوری ایجاد رزوه به روش رولینگ
___________________________________________________________
انواع رزوه‌های پیچ :
از لحاظ اهمیت تجارتی یازده نوع یا مجموع رزوه پیچ وجود دارند، که بسیاری از آنها دارای مجموعه‌های مشابه در سیستم متری و یکسان شده هستند :
۱- مجموعه رزوه درشت (NC,UNC) : برای کاربردهای عمومی که در معرض ارتعاش نیست.
۲- مجموعه رزوه ریز (NF,UNF) : برای بستن بیشتر قطعات هواپیما و اتومبیل.
۳- مجموعه رزوه فوق‌العاده ریز (NEF, UNEF) : برای قطعات نازک که باید حداکثر تعداد رزوه در طول معینی واقع شوند.
۴- مجموعه هشت رزوه‌ای (۸N,8UN) : هشت رزوه در اینچ، برای پیچهای به قطر ۱ تا ۶ اینچ به منظور بستن فلانژ لوله‌ها و سرظروف استوانه‌ای که برای مقابله با فشار بخار یا سیال داخلی لازم است کشش اولیه در پیچ ایجاد شود.
۵- مجموعه دوازده رزوه‌ای (۱۲N,12UN) : دوازده رزوه در اینچ. برای پیچهای به قطر ۲/۱ تا ۶ اینچ. این رزوه‌ها مصرف چندانی ندارند.
۶- مجموعه شانزده رزوه‌ای (۱۶N,16UN) : شانزده رزوه در اینچ، برای پیچهای به قطر ۴/۳ تا ۶ اینچ. برای بیشتر مواردی که رزوه ریز مورد نیاز باشد.
۷- رزوه امریکایی Acme.
۸- رزوه دندانه ارّه‌ای
۹- رزوه چهارگوش
۱۰- رزوه پیچ حلزونی ۲۹ درجه. این چهار نوع آخر بیشتر برای انتقال حرکت و نیرو به کار می‌روند.
۱۱- رزوه استاندارد امریکایی برای لوله.
رزوه‌های یکسان شده در قالب مجموعه‌های درشت (UNC,NC)، ریز (UNF,NF)، فوق‌العاده ریز (UNEF,NEF)، سه گام ( ۸ ،۱۲و ۱۶) ساخته می‌شوند. تعداد رزوه‌ها در هر اینچ بطور دلخواه و بر اساس قطر بزرگتر تعیین می‌شود.