آشنایی با انواع فلز استیل

آشنایی با انواع فلز استیل
فولادها به دو دسته ساده کربنی و آلیاژی دسته بندی می شوند.در فولادهای ساده کربنی به جز کربن و بعضی عناصر معمول(مثل سیلیسیم و منگنز و گوگرد و فسفر)عنصر دیگری وجود ندارد.
با افزودن برخی عناصر به آهن آلیاژهایی تولید می شود که خواص بسیار عالی دارند و کاربرد های بی نظیری بدست می آورد..به عنوان مثال با افزودن کروم به آهن استیل ضد زنگ یا استینلس استیل به دست می آید که در برابر خوردگی های مختلف مقاومت بالایی دارد. همچنین عنصر نیکل به شدت تاثیر پذیری نسبت به اسید ها را در استیل تغییر میدهد .
استیل وقتی ضد زنگ است که حداقل۱۰٫۵% کروم داشته باشد.کروم پس از ترکیب با اکسیژن هوا اکسید کروم تشکیل می دهد که لایه ای بر روی استنلس استیل تشکیل می دهد.این لایه(فیلم)دیده نمی شود ولی باعث می شود ارتباط بین هوا و فلز از بین رفته و استیل سالم بماند.مقدار بیشتر کروم و نیز برخی دیگر از عناصر موجود در آلیاژ شبیه نیکل و مولیبدن این لایه را تقویت کرده و خاصیت ضد زنگ بودن استینلس استیل را افزایش می دهد.همین امر باعث پایداری هرچه بیشتر استیل در برابر عوامل خورنده میشود ..
انتخاب نوع استنلس استیل در صنعت و دکور به عوامل مختلفی مانند مقاومت خوردگی خواص مکانیکی خواص حرارتی خواص شمیایی خواص تولیدی موجود بودن و مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی و… بستگی دارد که از این میان مقاومت خوردگی خواص مکانیکی و خواص حرارتی معمولا از مهمترین فاکتور ها می باشد .شناخت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ تفاوت سری ۳۰۰ با ۴۰۰انواع گرید های استنلس استیل
سری ۲۰۰ که اغلب کاربردهای دکراتیو دارند . مثل لوله استیل ۲۰۱ (لوله دکراتیو )، ورق استیل ۲۰۱ (ورق دکراتیو )

سری ۳۰۰ یا استنلس نگیر (غیرمغناطیسیی یا نگیر که در برابر نیروی جذب آهن ربا خنثی میباشد.)
آلیاژ اهن کروم نیکل با کربن کمتر از ۰٫۱ درصد که بیشتر برای تولید لوله استیل ۳۰۴ ، ورق استیل ۳۰۴ ، لوله استیل ۳۱۶ ، ورق استیل ۳۱۶ ، اتصالات استیل ۳۱۶ ، لوله استیل ۳۲۱ ، ورق استیل ۳۲۱ ، اتصالات استیل ۳۲۱ ، و نیز شیر استیل ۳۰۴ ، شیر استیل ۳۱۶ ، شیر استیل ۳۲۱ و پیچ ومهره… میباشد .

سری ۴۰۰ یا استیل بگیر(مغناطیسی یا بگیر که در برابر آهن ربا جذب میشود.)
، لوله استیل ۴۲۰، ورق استیل ۴۳۰ ، اتصالات استیل ۴۳۰ ، و… میباشد که اغلب برای تولید لوله استیل ۴۱۰ ، آلیاژ آهن کروم با کربن کمتر از ۰٫۱ درصد

استیل سری ۳۰۰ و موارد کاربرد
استیل ۲۰۱ : که بیشتر در دکور و در آسانسورها کاربرد دارد و نسبت به گروه ۳۰۰ مقاومت کمتری دارد .
۳۰۴ steel استیل. استیل ۳۰۴ : معمولترین ترین گرید استنلس استیل است که همان ۱۸٫۸ کلاسیک می باشد (لوله استنلس استیل ۳۰۴ ، ورق استنلس استیل ۳۰۴ ، اتصالات استیل ۳۰۴ ، شیر استیل ۳۰۴ )
۳۱۶ steel استیل ۳۱۶ : بعد از ۳۰۴ رایج ترین گرید است و در صنایع غذایی و جراحی کاربد دارد به علاوه آلیاژ مولیبدن (لوله استنلس استیل ۳۱۶ ، ورق استنلس استیل ۳۱۶ ، اتصالات استیل ۳۱۶ ، شیر استیل ۳۱۶ ) موجود در آن از فرسایش جلوگیری می کند همچنین بخاطر مقاومت زیاد در برابر کلر در مقابل گرید ۳۰۴ در صنایع دریایی هم بکار میرود. ۳۲۱ استیل این گرید شبیه گرید ۳۰۴ است با این تفاوت که آلیاژ ۳۲۱ به علت وجود ترکیبات تیتانیوم در آن مقاومت زیادی در برابر جوشکاری ندارد این آلیاژها به علت شکل پذیری عالی ,مقاومت در برابر خوردگی ،جوش پذیری و به خصوص خاصیت مقاومت در برابر حرارت تا ۹۵۰ درجه مناسب است . از پر مصرف ترین گروه استنلس استیل محسوب می در شرایط تابیدگی همگی آنها غیر مغناطیسی می باشد.

استیل سری ۴۰۰ وموارد استفاده آن :steel 410 مقاوم در برابر سایش است اما در برابر خوردگی مقاومت کمی دارد.استیل ۴۱۰ :
steel 420 استیل ۴۲۰ : گرید مخصوص کارد و چنگال قابلیت پولیش خوبی دارد
steel 430 استیل ۴۳۰ : گرید مخصوص دکوراسیون است به عنوان مثال در تزئینات داخلی اتومبیل کاربرد دارد قسمت اعظم استیلهای طرحدار با گرید ۴۳۰ بگیر می باشد این گرید قابلیت شکل پذیری خوبی در درجه حرارت کم دارد و مقاوم در برابر خوردگی است و به علت عناصر آلیاژی کمتر قیمت کمتری نسبت به گروه استیل ۳۰۰ ( استیل ۳۰۴ ، استیل ۳۱۶ ، استیل ۳۲۱ )
استنلس استیل های مغناطیسی ,دارای میزان کمی کربن بوده وکروم و مولیبدن به عنوان عناصر اصلی در این آلیاژ محسوب می گردد.
این گروه بوسیله عملیات حرارتی سخت شدنی نبوده ( به علت وجود کربن پایین ) ودر کلیه شرایط مغناطیسی می باشند

تفاوت پیچ ومهره استیل 304 و 316

فرق استیل ۳۰۴ با ۳۱۶ چیست؟

فرق استیل ۳۰۴ با ۳۱۶ چیست؟:استیل ۳۰۴ حاوی ۱۸% کروم و ۸% نیکل است در صورتی که
استیل ۳۱۶ دارای ۱۶% کروم ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدن است.مولیبدن برای کمک به مقاومت
در برابر خوردگی در برابر کلراید(مثل آب دریا)ه آن اضافه می شود.

استنلس استیل در واقع ترکیب آهن با حداقل ۱۰٫۵ درصد کروم می باشد. در ترکیب استنلس استیل عناصر دیگری نیز مثل نیکل، تیتانیوم، آلومینیوم، مس، نیتروژن، فسفر و سلنیوم نیز با درصد های بسیار کم بکار رفته است. آنچه پیچ و مهره های استنلس استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ را از هم متمایز می کند استفاده از عنصر مولیبدنیوم ( مولیبدنیت ) در ترکیب استنلس استیل ۳۱۶ می باشد که مقاومت در برابر خوردگی آن را به میزان قابل توجهی از پیچ و مهره استنلس استیل ۳۰۴ بالاتر می برد. برای درک بهتر تاثیر عناصر در مقاومت در برابر خوردگی در زیر ابتدا مفهوم زنگ زدن را شرح می دهیم.

پدیده زنگ زدگی و خوردگی در فلزات چگونه اتفاق می افتد و به چه معناست؟

در علم شیمی فلز به عناصر ستون اول تا سوم جدول تناوبی یعنی عناصری که در لایه ظرفیت خود ۱ تا ۳ الکترون دارند اطلاق می شود. در عوض عناصر نافلزی به عناصر ستون ۴ تا ۸ جدول تناوبی اطلاق می شود. اصولا فلزات به دلیل داشتن الکترون فعال در لایه ظرفیت خود مایل به از دست دادن الکترون و نافلزات به دلیل کو داشتن الکترون مایل به جذب الکترون هستند ( فلزات با از دست دادن الکترون به حالت تعادل که لایه ظرفیت پایینتر است و نا فلزات به جذب الکترون به حالت تعادل که تکمیل لایه ظرفیت و رسیدن به لایه بالاتر است میل دارند). بنابراین زمانیکه فلز و نافلز در طبیعت با یکدیگر ترکیب می شوند که به آن پیوند یونی یا فلزی نیز اطلاق می شود فلز الکترون از دست داده و الکترون از دست رفته فلز جذب نافلز می شود.

پیچ و مهره استنلس استیل ۳۰۴

استنلس استیل گرید ۳۰۴ مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی دارد. این گرید مقاومت بسیار خوبی در برابر اسید های اکسید کننده داشته و پیچ و مهره های استنلس استیل ۳۰۴ مصرف بسیار در مناطق مرطوب و در تماس با رطوبت دارند. هر چند در محیط های محلول کلرید مخصوصا محیط های نمکی با درصد بالای کلرید سدیم دچار خودگی می شوند. این خوردگی ها در نقاطی که بیشتر تحت تماس هستند به لایه های زیرین گسترش پیدا می کند. پیچ و مهره استنلس استیل گرید ۳۰۴ در محیط های محلول کلرید با بیش از ۲۵ ppm کلرید سدیم دچار خوردگی می شوند.

پیچ و مهره استیل ۳۱۶

گرید ۳۱۶ دومین گرید پرکاربرد استنلس استیل در تولید پیچ و مهره می باشد که از نظر ساختار با گرید ۳۰۴ شباهت بسیار زیاد دارد با این تفاوت که در ساختار آن برای بالا بردن سختی تا ۲ درصد مولیبدنیوم افزوده شده است. مولیبدنیوم موجود در پیچ استنلس استیل ۳۱۶ مقاومت آن را بالاخص در برابر محلول های کلرید صنعتی به میزان قابل توجهی افزایش می دهد. به عنوان جایگزین نزدیک به ۳۰۰ گرید از استنلس استیل طبق استاندارد ها تولید می شوند که تا ۷ درصد مولیبدنیوم نیز در ساختار آنها یافت می شود.

شناخت استیل (استیل ۳۰۴ ، استیل ۳۱۶)

شناخت استیل (استیل ۳۰۴ ، استیل ۳۱۶) و درک تفاوت های سری ۳۰۰ و ۴۰۰
شناخت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ تفاوت سری ۳۰۰ با ۴۰۰ ، شناخت استیل (استیل ۳۰۴ ، استیل ۳۱۶) و درک تفاوت های سری ۳۰۰ و ۴۰۰ : در ابتدا می توان بطور عامیانه استیل یا استنلس استیل را اینگونه شرح داد که همان فلز آهن است ۵۵۳۷۷۰۹۲که با این تفاوت که با کربن و عناصر آلیاژی دیگر مثل منگنز و خصوصا نیکل آلیاژ شده است و اکنون کمی تخصصی تر به آن می پردازیم: آلیاژی که پایه آن از آهن است و کمتر از ۲% کربن دارد استیل یا فولاد(و در صنعت کربن استیل) نامیده میشود. بسته به نوع و مقدار دیگر عناصر موجود در آن خواص مکانیکی افزایش مقدار کربن به صورت خطی سبب افزایش سختی و مقاومت می شود اما مقدار شکل پذیری آن کاسته می شود.شناخت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ تفاوت سری ۳۰۰ با ۴۰۰
شناخت استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ تفاوت سری ۳۰۰ با ۴۰۰
استنلس استیل یا فولاد های ضد زنگ آلیاژهایی بر پایه آهن هسنتد که شامل حداقل ۱۰٫۵% کروم باشند. در این میان تنها تعداد کمی از آنها محتوی بیش از ۳۰% کروم یا کمتر از ۵۰% آهن میباشد .خاصیت ضد زنگ بودن این فلزات بوسیله شکل گیری یک پوسته اکسید کروم بر روی سطح آنها میباشد که این لایه اکسیدی در حضور اکسیژن تشکیل شده وتقویت میشود و ضمنا درصد نیکل نوع خواص مکانیکی و نیز گروه آلیاژی آن را عوض میکند. مانند استیل ۳۰۴ که حدود ۶ تا ۸ درصد نیکل دارد و آلیاژ استیل ۳۱۶ که حدود ۱۴ تا ۱۸ درصد نیکل در آن وجود دارد . بیشتر مصرف استنلس استیل در گروه ۲۰۱ تولید ورق نگیر ۲۰۱ و لوله استیل ۲۰۱ میباشد ، و در گروه ۳۰۰ لوله استیل ۳۰۴ ، ورق استیل ۳۰۴ ، شیر آلات استیل ۳۰۴، لوله استیل ۳۱۶ ، ورق استیل ۳۱۶ ، اتصالات استیل ۳۱۶ ، شیر آلات استیل ۳۱۶ ، لوله استیل ۳۲۱ ، ورق استیل ۳۲۱ ، اتصالات استیل ۳۲۱ و در گروه استیل ۴۰۰ یا استیل بگیر ، لوله استیل ۴۱۰ ، لوله استیل ۴۲۰ ، لوله استیل ۴۳۰ ، ورق استیل ۴۱۰ ، ورق استیل ۴۲۰ ، ورق استیل ۴۳۰ و … میباشند.
انواع ورق های استیل شامل مات براق طلایی خش دار در گرید های مختلف
فروش پیچ ومهره استنلس استیل ۳۰۴ نگیر با قیمت ویژه و شرط آنالیز ۳۰۴L
لیست قیمت و فروش پیچ ومهره استیل ۳۰۴ نگیر و ۳۱۶ تایوان با قیمت ویژه
فروش  پیچ ومهره استنلس استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ نسوز ۳۲۱ ،

گالوانیزه گرم

گالوانیزه گرم:۰۹۱۲۱۸۹۶۹۶۱

گالوانیزه گرم (Hot Ddip Galvanizing) یک روش گالوانیزه‌کردن است و اغلی برای گالوانیزه‌کردن آهن و فولاد بکار می‌رود. این روش بوسیله غوطه‌ور کردن فلز در حمام روی مذاب در دمای حدود ۴۶۰ °C انجام می‌شود. پس از خارج کردن نمونه از حمام، روی نخست با اکسیژن و سپس با کربن سطح فولاد واکنش داده و لایه مقاوم به خوردگی ZnCO3 را ایجاد می‌کند. این روش بیشتر برای جلوگیری از زنگ‌زدگی استفاده می‌شود.۰۲۱۵۵۳۷۷۰۹۲

فرآیند
این نوع گالوانیزه باعث ایجاد پیوند بین آهن و روی در فولاد می‌شود. این فولاد حاصل دارای قابلیت جوشکاری است و برای کاربرد در دماهای تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد مناسب است. گاهی به حمام روی، سرب افزوده می‌شود. هدف از این کار افزایش سیالیت روی است که مصرف آن را کاهش می‌دهد و همچنین سرباره را نیز قابل بازیافت می‌نماید. امروزه روش‌های پیشرفته‌تری جایگزین برخی کاربردهای گالوانیزه‌کردن گرم شده‌است. یکی از این روش‌ها آب‌کاری است که در آن لایه‌ای از روی بوسیله الکترولیز از محلول آبی برروی فلز می‌نشیند.
امروزه استفاده پوشش گالوانیزه بعنوان یک پوشش مقاوم و مطمئن در اکثر صنایع هنوز در حال استفاده است.
گروه صنعتی کیمیا بسیاری از درخواست های پیچ و مهره گالوانیزه گرم را تا کنون پاسخ داده است اما بدلیل کاهش خواص مکانیکی قطعات سختکاری شده حین عملیات گالوانیزه گرم، این پوشش تنها با دستور و تقاضای مشتری اعمال می شود و عواقب ناشی از آن نیز به عهده خود مشتری است مگر از قبل توافق شده باشد.

 

خرید مهره

پیچ ومهره گالوانیزه

پیچ ومهره گالوانیزه:۰۹۱۲۱۸۹۶۹۶۱

انواع پوشش گالوانیزه در پیچ و مهره
پوشش گالوانیزه سرد (Zinc Plating or Electro Galvanizing)

اعمال پوشش به روش الکتریکی یا گالوانیزه الکتریکی در این روش با اعمال جریان مستقیم الکتریکی با فرآیند الکترولیز پوشش روی بر سطح قطعه کار که کاتد می باشد اعمال می گردد.
پوشش های گالوانیزه سرد کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارند که یکی از مهم ترین آنها تولید ورق گالوانیزه می باشد. پیچ و مهره های نیز می توانند به روش گالوانیزه سرد و با رنگ های مختلفی مانند زرد رنگ که یکی از پر مصرف ترین آنها در صنعت پیچ و مهره می باشد اعمال شوند.۰۲۱۵۵۳۷۷۰۹۲

گالوانیزه گرمT پیچ DIN 188

گالوانیزه گرم (Hot Ddip Galvanizing) یک روش گالوانیزه‌کردن است و اغلی برای گالوانیزه‌کردن آهن و فولاد بکار می‌رود. این روش بوسیله غوطه‌ور کردن فلز در حمام روی مذاب در دمای حدود ۴۶۰ °C انجام می‌شود. پس از خارج کردن نمونه از حمام، روی نخست با اکسیژن و سپس با کربن سطح فولاد واکنش داده و لایه مقاوم به خوردگی ZnCO3 را ایجاد می‌کند. این روش بیشتر برای جلوگیری از زنگ‌زدگی استفاده می‌شود.فرآیند۰۲۱۵۵۳۷۷۰۹۳

این نوع گالوانیزه باعث ایجاد پیوند بین آهن و روی در فولاد می‌شود. این فولاد حاصل دارای قابلیت جوشکاری است و برای کاربرد در دماهای تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد مناسب است. گاهی به حمام روی، سرب افزوده می‌شود. هدف از این کار افزایش سیالیت روی است که مصرف آن را کاهش می‌دهد و همچنین سرباره را نیز قابل بازیافت می‌نماید. امروزه روش‌های پیشرفته‌تری جایگزین برخی کاربردهای گالوانیزه‌کردن گرم شده‌است. یکی از این روش‌ها آب‌کاری است که در آن لایه‌ای از روی بوسیله الکترولیز از محلول آبی برروی فلز می‌نشیند.
امروزه استفاده پوشش گالوانیزه بعنوان یک پوشش مقاوم و مطمئن در اکثر صنایع هنوز در حال استفاده است.۰۲۱۵۵۳۷۸۰۳۹
گروه صنعتی مادسا بسیاری از درخواست های پیچ و مهره گالوانیزه گرم را تا کنون پاسخ داده است اما بدلیل کاهش خواص مکانیکی قطعات سختکاری شده حین عملیات گالوانیزه گرم، این پوشش تنها با دستور و تقاضای مشتری اعمال می شود و عواقب ناشی از آن نیز به عهده خود مشتری است مگر از قبل توافق شده باشد.۰۹۱۲۱۸۹۶۹۶۱
فسفات کرومات:

این پوشش ،پوشش ترمیمی نامیده می شود ،پوشش هایی که از خود فلز تولید ایجاد می کنند فسفات کروماتهای نامحلول هستند. ۰۹۲۱۴۸۲۰۲۳۵با استفاده از محلول های معینی مثل اسید سولفوریک با مقدار معینی از نمک های فسفات قسمت سطحی قطعات فلزی را تبدیل به فسفات یا کرومات آن فلز می کنند و در نتیجه به سطح قطعه فلز چسبیده و به عنوان پوشش محافظ در محیط خنثی می تواند کارایی داشته باشد.

نیکل کروم:

نیکل سفید شبیه به نقره متمایل به زرد/کروم سفید شبیه نقره متمایل به آبی

نیکل رسانا بوده زنگ نمی زند و خاصیت مغناطیسی دارد و جوش می پذیرد.

بعد از آن با کروم به منظور ایجاد سطح صیقلی ،خوب و مقاوم در برابر خوردگی ایجاد می شود .کروم زنگ نمی زند جوش و نقاشی نمی پذیرد و در برابر اسید های هالوژن دار تاثیر می پذیرد اما در برابر گازهاو محلول های قلیایی و نمکی مقاوم است.

تفلنp.t.f.f

پوشش p.t.f.fدر رنگ هایی مانند سبز و آبی و زرد و مشکی و توسی و… میباشد.

این پوشش در برابر خوردگی و سایش مقاوم است.این پوشش توان تحمل دمای ۲۰۰ تا ۳۵۰ درجه سانتی گراد را دارد.همچنین عایق الکترونیکی و ضد آب بوده و در برابر اسید و باز و نمک ایستایی دارد

پوشش های دیگر عبارت است از طلا و نقره و … که از توضیح آن می پرهیزیم.